kadebg публикува днешния материал в качеството си на медиен партньор на събитието. За читателите на kadebg организаторите предоставят 2 VIP и 5 стандартни пропуска за семинара на Роберт Ролих в България. За да получите пропуск е необходимо да оставите коментар под статията.РЕДАКЦИЯ: Записването приключи! Ето печелившите.

 

Не, не се случва често да попаднем на информация, която наистина казва нещо ново за финансовите продукти и инвестирането. Още по-малко на такава, която разбива на пух и прах нашите досегашни вярвания за това как и къде е добре да влагаме парите си.

robert rolih
Роберт Ролих

Роберт Ролих инвестира 7 години и повече от 100 000 евро, за да разбере как наистина работи финансовата индустрия. Посещава всички най-добри семинари за инвестирането, краткосрочната търговия, Форекс, прочита всички най-добри книги и лично инвестира в различни финансови продукти – дългосрочни и краткосрочни. Но най-важната информация, която получава, е от вътрешни лица във финансовата индустрия.

През това време той осъзнава, че основната и единствена цел на 95% от финансовата индустрия е да вземе парите на клиента и да ги прибере в джобовете си. Той разбира, че играта на инвестиране е нагласена така хитро, че дори опитни инвеститори губят голяма част от своите пари – без дори да го знаят.

Как Роберт стига до тук? Той е успешен бизнесмен, който печели много пари, които дава на финансовите съветници и инвестиционните мениджъри, като им се доверява да се погрижат добре за тях. Но за съжаление те не го правят. Той стига до дъното със своите инвестиции и намразва всичко, свързано с инвестирането и личните финанси.

Тогава идва вечерята с неговия приятел и бизнес партньор, легендарния Брайън Трейси. Там разбира, че прави огромна грешка – сляпо вярва на финансовата индустрия, за да се грижи за неговите пари. Но финансовата индустрия има напълно различни интереси по своята същност. Брайън му казва: “Роберт, няма значение колко печелиш. Всичко, което има значение, е дали имаш умения да управляваш и инвестираш парите си.”

И тогава Роберт Ролих взема може би най-важното решение в живота си: “Няма значение колко време и пари ще отнеме – аз ще се превърна в един от хората с най-добра финансова грамотност в света”.

Днес Роберт Ролих е известен международен лектор по въпросите на инвестирането и автор на системата „Машина за пари за милионери“ – проста и ясна система, която помага за постигане на по-добра възвращаемост от 95% от инвеститорите, като едновременно с това се спестява 95% от отделеното време. На неговите семинари той дава информация, която не може да бъде намерена никъде другаде.

Роберт Ролих твърди, че най-агресивно продаваните финансови продукти са тези, които са най-печеливши за финансовата индустрия и съответно – най-неизгодни за клиента. Така например, всички финансови консултанти препоръчват инвестиции във взаимни фондове и застраховка живот с инвестиционен компонент.

Но трябва да се има предвид, че те правят това, защото това са продуктите, които са най-печеливши за тях. Тези продукти са с най-високи комисиони и такси, така че те получават по-голяма печалба или комисиони, когато ги продадат. Това е просто човешката природа. Но това убива финансовото бъдеще на клиента. Таксите, които са свързани с взаимните фондове и повечето застраховки живот, са толкова високи, че ако инвестирате дългосрочно – да речем 20 години – получавате само 1/3 от възвръщаемостта, а финансовата индустрия запазва 2/3 от възвръщаемост. И това е просто несправедливо. Вие инвестирате и поемате 100% от риска, но получавате само 1/3 от наградите.

За щастие, има алтернативи. Има финансови продукти, които са много подобни на взаимните фондове, но имат почти 10 или 15 пъти по-ниски разходи. Така че, като цяло, се получава възвръщаемост, която е много близка до пазарната. Роберт говори за тях в своите семинари. „За съжаление, финансовата индустрия контролира повечето съвети и информация за инвестирането“, казва Роберт Ролих. „Но аз съм щастлив да предложа информацията от “зад кулисите”, която хората могат да използват, за да се измъкнат от уредената игра на инвестиции и най-накрая да направят така, че инвестициите да работят за тях.“

На 31.03.2015 г. Роберт Ролих ще проведе за първи път в България своя семинар „Машина за пари за милионери“. Повече информация можете да намерите на сайта на събитието: www.Investments.bg.

Хареса ли ви това? Вижте всички материали в Архива и си направете абонамент по email!