В живота на човек има ДВА момента, когато изпитва нужда да помогне на някой друг.

Единият е когато всичко върви страхотно, чувствате се големи късметлии и искате да споделите щастието си с някой друг.

Другият е когато нищо не върви, преживели сте нещо много лошо и ви се струва, че единственото смислено нещо в живота ви в момента е да помогнете на някой друг.

На мен ми се е случвало да си кажа “Искам да помогна” – не по конкретна кампания – и да се чудя за кое по-напред, къде ще отидат парите, дали това е най-добрата кауза…

Накрая стигнах до извода, че всяка малка добринка помага :) И реших да подкрепям каузи, които мен ме кефят и на които много се радвам. Без да се тормозя дали това е най-стойностното или не – важното е, че аз вярвах в смисъла на измислената от мен кауза.

Коя е моята кауза ли? Местната библиотека.

Сигурно има и по-належащи въпроси – световния глад, жертвите на природните стихии, животоспасяващи операции. Но за себе си смятам, че е добре човек да подпомага това, което е най-близо до него и което най-много го вълнува. В което вярва най-силно.

И понеже помощта никога не стига, а и аз съм пристрастна към каузата за книгите, ми хрумна друго нещо.

От днес парите за Ръководството за допълнителен доход няма да ги плащате на мен. Вместо това, преведете 15лв на благотворителна организация (или институция – болница, библиотека, църква, джамия, детска градина и пр.) по ваш избор. За поръчка натиснете тук.

После ми изпратете копие от платежното (или друго “доказателство” за плащането), а аз ще ви изпратя книгата.

Моля за този материал да ограничим коментарите само до информация и банкови сметки на различни каузи.

На добър час! :)