kadebg на 4 години!

FireworksСкъпи читатели,

Днес, 19.07.2014, kadebg става на четири години!

По този повод трима от вас ще спечелят книгата “Следвай сърцето си” на Андрю Матюс (или друга по избор).

За да участвате, е необходимо да напишете коментар под този материал, в който да посочите:

– едно нещо, което ви харесва в kadebg;

– кой материал ви е харесал най-много досега; и

– да предложите една промяна в сайта (нещо, което да се включи, или да се махне, или да се подобри)

И разбира се, попълвайте актуален email адрес!

Благодаря на всички онези от вас, които са били с мен и са ме подкрепяли през тези години. Благодаря ви за всички коментари, купени книжки, споделени линкове и парични спонсорства (вие си знаете кои сте)!

Поздрави!

Рая :)

Хареса ли ви това? Вижте всички материали в Архива и си направете абонамент по email!

31 thoughts on “kadebg на 4 години!”

 1. Честит Рожден ден на блога, Рая! За да не влизам в подробности ще посоча, че всички материали са на интересни теми, чета ги с удоволствие, само ми е неприятен фактът, че има периоди, в които не публикувате. Също така предпочитам материалите, в които беседвате с други блогъри, да се явяват като бонус към Вашите, разбирам, че това е доста труд, особено с малко детенце,но блоговете на гостите Ви не са ми интересни, защото доста плагиатстват или са далече от реалния живот. Пожелавам Ви дълги години да ни радвате с Блога си, а относно наградата- подарете я на следващите коментирали.

 2. Здравей, Рая! Радвам се за блога. Помогна ми в много труден момент книжката за лични финанси, с огромен интерес прочетох книгата за американската ти визита. За мен, въпреки твоята младост всяко изречение беше като урок! Пишеш добре. Силно беше разочарованието ми, когато промени блога н английски език. Тогава, за да те чета, превеждах с чичко Гугъл, а то ставаше едно…..не е за разказване. Затова те поздравявам лично, че отново е на български език. Бъди здрава, ти и твоето семейство, малката ти принцеса и всички хора , които обичаш и те подкрепят. Късмет във всяко друго начинание!!
  Бисера

 3. Честит юбилей, скъпа Рая!
  Нека дълги години те поздравяваме за прекрасната помощ, която ни оказа с твоя сайт,труд и познание, което споделяше с нас!Много статии и мнения са ми помагали и трудно мога да отделя едно, но най-голям ефект върху мен, приятелите и децата ми имаха седемте урока по финансова независимост,разбира се и други материали,както и първата ти електронна книга.За мен сайта ти е съвършен и нямам препоръка.Изпращам моите искрени пожелания за здраве, радост в живота и красота от ползотворния ти труд!Бъди щастлива,Рая!

 4. Благодаря ви, Бис, Бисера и Рени! Много сте мили! :)

 5. Здравей, Рая. Честит рожден ден на kadebg! Чета те от няколко години и съм прочела всички материали. Усещам те близка, защото аз самата бях пробвала да създам малка фирма преди време и си извадих доста ценни уроци. Занимавам се с допълнителен доход и статиите свързани с това са ми много интересни. Подробно чета и тези за инвестиции (дори по няколко пъти), иска ми се да опитам и аз в бъдеще. Показах на на съпруга си и реалистичния ти възглед за forex търговията. харесва ми това, че споделяш личен опит, всичко е пречупено през теб, не са статии написани ей така, за да се запълва страницата.
  В момента всичко ми харесва в сайта ти. Преди време не ми допадна, че започна да пишеш на английски. ( аз съм филолог, не беше проблем да те чета) Мисля, че за бг аудиторията този сайт е единствен и много българи имат нужда да те разбират и четат. Мисля, че бг аудиторията ще ти се отплати повече с годините. Бъди здрава! Желая ти много успехи!

 6. кой материал ви е харесал най-много досега?
  Много трудно мога да определя един кокретен, който ми харесва защото се случи да ги чета повечето на един дъх, много от тях са вдъхновяващи, обаче заради правилата на играта ще посоча този за автоматичното банкиране. Признавам си, не знаех нищо по въпроса, а сега дори го ползвам и проблема с дисциплината е решен.
  да предложите една промяна в сайта (нещо, което да се включи, или да се махне, или да се подобри)
  Не бих желала нищо да се маха, може би ще се зарадвам да чета повече статии в блога,
  може да включите статия например за това какви са процедурите с банките, ако много близък човек почине, примерно ще се обади ли банката, ако клиента е имал депозити и наследника не знае? Какво става със заемите? Имат ли давност кредити и влогове, ако не са потърсени. Това, разбира се са казуси, които не биха вълнували много читатели, просто предложение.

  – едно нещо, което ви харесва в kadebg;
  Това, което най-най-най много ми харесва в блога Ви е, че представя нещата такива каквито са – реалистични и едновременно с това помага да се извлекат ползите.
  Много блогове на тази тематика се отплесват прекомерно в Мултилевъл маркетинга и в някви трансцедентални али бали за успеха и как всеки може да стане богат just like that. Харесва ми и начина, по който се списват статиите – увлекателно, грамотно, смислено. Опаа станаха две неща…
  Та така, бъдещи успехи на авторката, здраве и късмет и live rich !
  P.S Аз пък се зарибих по блога ти най-първо от английскя вариант, от случайно търсене в гугъл. И ако не прочетох, че си българка, нямаше да разбера.

 7. Упс всъщност от читанка се зарибих по писането ти покрай, книгата ти, Не беше случайно търсене. Сори. Просто за да съм абсолютно коректна, трябваше да вметна

 8. Честито, Рая, и от мен. На мен най-много ми харесват статиите, свързани със семейния бюджет. Няма нещо, което не ми харесва и бих променил.

 9. Благодаря много, Таня, Нина, и Тони! :) Толкова много позитивни коментари – направо не съм очаквала! Денят ми е направо супер днес!

 10. Честит рожден ден на твоя блог Рая. Чел съм всичките ти постове откакто съм абониран, но най-много харесах приключенията ти в Америка. Може би защото от осем години живея във Вегас . Хареса ми как ги представяш такива, каквито и аз съм ги усетил- работливи, услужливи, засмени, и най-вече добри хора. Също много ми хареса откровения начин по който описваш личния си живот и подбудите зад твоите решения и действия . Съгласен съм с повечето идеи в блога ти и мисля, че имаш талант да разказваш истории и да ги правиш интересни за читателя. И аз, както някой по-горе спомена, бих искал да видя повече детайли от вземане-даване с българските банки и държавни институции и как това би се отразило на финансовото ми състояние. Знаеш, че твоите идеи са добри и правилни за развити капиталистически държави с правила и закони проверени през годините, но дали са правилни за една изостанала държава от втория свят , в която хората са меко казано социалистически настроени? Както и да е, честит рожден ден още веднъж и весело прекарване.

 11. Честит рожден ден! Понеже следвам сърцето си и макар с малко закъснение пожелавам на блога да съществува,защото е полезен, а на неговата създателка много здраве, за да продължи да работи по него. Най-много ми харесва чувсвото ти за хумор, с което разказваш историите си. Харесва ми, че пишеш за сериозни теми от които винаги научавам нещо ново…и в добавка понякога се смея с глас. За съжаление явно хората не споделят мнението ми за повишаване на знанията в сферата на финансите, защото в противен случай блогът щеше да има най-малкото 2 милиона читатели. Пожелавам го да се случи, защото това ще означава, че хората са станали отговорни спрямо личните финанси, любовта и т.н. Продължавай, защото това което правиш се нарича просветителство! Нищо не променяй, ако може само намирай повече време за да пишеш тук!

 12. Честита годишнина, Рая! Попаднах на сайта ти докато беще англоезичен. Харесва ми както тогава, така и сега. След един неуспешен опит за собствен бизнес в БГ, ми се иска единствено да бях намерила сайта ти 2 години по – рано. Щях да си спестя много – пари, разочарования, време…
  Сега работя като фрилансър, и съветите ти продължават да са все така релевантни – въпреки, че ти не можа да се убедиш колко е доходоносен фриланса :)
  Пишеш прекрасно – завладяващо, достъпно, реално.
  Не харесвам част от гост-авторите – недообработени текстове във всяко отношение, като пунктоация, правят впечатление.
  Не ми харесаха и финановите съвети на евреите – явно са ми далечни.
  Пожелавам ти блога да постигне целите, които си поставила, и да ги надмине :)
  Запази искрения тон!
  Успех и късмет,
  Мария

 13. Благодаря много и на Калин, Ентелехия, Мария :)

  Много ми е интересно да чета всички коментари под този материал – още повече, че много от вас за пръв път “се показват” тук ;) А и отзивите досега доста ме изненадват, да видим дали ще се очертае някаква обща тенденция ;) Продължавайте с коментарите!

 14. Рая, супер! Доста солидна възраст :) Честит Рожден Ден на един от най-яките блогове! На мен всичко ми харесва.

  Единственото нещо, което бих посочила, че можеш да промениш, е дизайна. А това все пак е второстепенен проблем. Основното е съдържанието. Аз имам същия проблем с моя блог. Нещо не мога да си нагодя дизайна и това е. Явно ще търся платени решения след време.

 15. Честит Рожден Ден !!
  Съвсем от скоро Ви открих.Чудесни сте!!!
  Много ми хареса Мини книжка за личните финанси.
  Пешете чудесно ,точно ,завладяващо, искрено.
  Късмет и продължавайте все така.
  Поздрави
  Румяна

 16. Честито,и поздравления за труда.Влизам за първи път в сайта който,открих случайно но в момент в който се нуждая(няма нищо случайно в живота).Вярвам че ще стана твой читател.Харесва ми! Поздравления.

 17. Благодаря, Теди, Румяна, и Владимир! :)

  Теди – какво да променя в дизайна?

 18. Честито Рая! 5 години са си доста време. Твоя блог ме е открехнал за доста неща. Благодаря ти! Чрез теб открих и Тони и Теди :)
  Вместо да посочвам най-готин материал и да давам предложения, ще разделя тези 5 години на три периода – началото, английски период и след англйски период. Само ще ти кажа, че на мен най-много ми харесваше началния период…
  Успех!

 19. Благодаря ти, jeksi :) Ако можеше и да кажеш ЗАЩО, би било полезно.

 20. Честито и от мен Рая.Благодаря за хубавия блог -чета го с удоволствие.Харесва ми стила на писане, това че повечето от написаното е почерпено от собствен опит или лично наблюдение, както и желанието ти винаги да споделиш частичка от живота си , заедно с ценните съвети.По образование и професия съм икономист, но да призная честно доста неща не ми бяха известни докато не почетох статиите ти а други ме накараха сериозна да се замисля.Кой материал ми харесва най-много?! -този въпрос ме накара да прехвърла назад повечето от четивата – и да си кажа право,трудно можах да определя -може би статията за “Финансовите роби”. Какво бих препоръчала да се подоби – до скоро щах да кажа -подредбата на блога , сега обаче виждам че има някаква промяна и в това , така че … вероятно нищо не бих искала да се променя освен честотата на писане от страна на авторката.Рая дано можеш да пишеш по-често.Поздрави от мен.

 21. Здравейте и честит рожден ден!
  Всъщност аз попаднах на Вашия сайт едва вчера, и съм прочела само Вашата мини-книга за личните финанси. Това е първото четиво, на което попадам по тази тема и то определено промени представите ми относно парите. Написана е така все едно получавам съвет от близък приятел. Благодаря за тази книга. Тя ми отвори очите за много неща. Не съм подозирала, но осъзнах, че съм имала нужда точно от книга като тази и съм попаднала на нея в точния момент.
  Относно промяната на сайта – не мога да се ангажирам към този момент с подобни съвети, тъй като не съм прочела и разгледала всичко обстойно.
  Пожелавам Ви много успех и късмет с това, което се занимавате! Имате моите благодарности и уважение за това, което правите.

 22. Здравей Рая. Чета блога ти от 1 месец и е едно от най-хубавите неща, които съм чел изобщо напоследък. Пишеш много добре – определено имаш голям талант . Толкова достъпно, увлекателно и искрено, че определено завладява.
  Не ми харесват високопарните коментари на някои финансисти под твои материали. Доста финансисти познавам и или като финансови мениджъри работят или са банкови служители – много е малък процента на предприемачите от тях.
  Мисля, че си на прав път – само напред и нагоре :)

 23. Благодаря, Евгения! Относно това, че си попаднала на книгата в точния момент – нищо случайно няма! :)

 24. Благодаря, Димитър! :) Надявам се да останеш с нас!

 25. Честито, Рая, много се радвам за теб, за всичко, което си споделила с нас, твоите фенове, през тези 5 години!
  Не зная как попаднах на твоя блог, но покрай моите финансови лутания някак си стана.
  Много ми харесва стила ти на общуване с публиката, много е истински. Най се очаровах от книгата за Америка. Не си я купих по технически причини – все нещо не ставаше – как да се плати по поща, кой е адреса и т.н.
  Бъди себе си, на всяка цена, тогава всичко се нарежда!
  С много обич,
  Ержи

 26. Благодаря, Ержи! А за книгата – явно не й е било сега времето ;)

 27. Хелоу хелоу,

  ЧРД! От няколко седмици следя блога ти. Освен увлекателните ти и полезни теми, които споделяш с нас — финансово непросветените, най-много ми харесва това, че респондваш на коментарите и отговаряш на коментарите. Идея от мен — ако би могла да намериш време и би могла да организираш теми за лекции в библиотека например, мисля че би ти се получило и интересът ти би бил голям. Нещо от сорта на TED.com. Канал в Youtube?

  Поздрави!

 28. Здравей Евгений,

  Благодаря ти за позитивната оценка и хубавите думи! :)

  Би ми било много приятно да направя такава лекция или семинар, но просто в момента нямам никакво време покрай бебето.

  Впрочем снощи сънувах точно това, в съня си бях много усмихната и спокойна, залата беше пълна и аудиторията беше много интелигентна. ;)

Leave a Comment