Как да изкарам повече пари с допълнителен доход? (стъпка 2)

Снимка: http://pepperspollywogs.com

Скъпи приятели,

Днес [19.07.2011] блогът става на 1 година!

Подготвила съм видео в 5 части, което се зарежда бързо и – надявам се – ще ви е интересно. Към видеото е и ЦЕЛИЯТ текст на материала “Как да изкарам повече пари с допълнителен доход” (стъпка 2). Видеото и пълният текст са достъпни за тези от вас, които имат VIP карта: ВИЖТЕ ВИДЕОТО И ПЪЛНИЯ МАТЕРИАЛ.

Ако още нямате VIP карта, натиснете тук – безплатно е и става супер бързо.

Ако не желаете да се регистрирате като VIP потребител, можете да прочетете материала със съкращения по-долу. Приятно прекарване!


В рамките на няколко статии ще минем стъпка по стъпка материала как да изкарате повече пари с допълнителен доход.

Аз печелех по 240лв от уроци по английски в София с общо 10часа работа на седмица. Това беше доход, който създадох съвсем сама от нулата – никой не ми е помагал. (Цялата история е тук: Допълнителен доход от нулата: как го направих аз ) Вие също можете да създадете свой допълнителен доход. Естествено, това няма да са уроци по английски, а нещо друго, което вие можете да правите.

Да започваме.

Темата днес е Как да изкараме повече пари с допълнителен доход, Стъпка 2 – *********************. Стъпка 1 беше правилното мислене .

СТЪПКА 2: ******************

За да си направите допълнителен доход реално ви стига и една идея. Но не може да седнете да мислите с нагласата „трябва да намеря ЕДНА идея”, [***] Вместо това ще [***]

Намирането на идея би трябвало да е лесно. Само че повечето хора започват да търсят нещо едва ли не революционно. Защо?! За да печелите пари от нещо изобщо не е нужно то да е революционно.

Вашата крайна идея трябва да отговаря на две условия:

1) да е нещо, което вие можете или искате да правите, и

2) [***]

Нещо важно относно първото условие: да можете нещо е едно, а да ви харесва да го правите – съвсем друго. Една приятелка например е учила рисуване и може да рисува много добре. Само че това някак не я „пали”. Не че й е неприятно да рисува, обаче не изгаря от желание да го прави.

Ако тя иска бързо да започне допълнителен доход, рисуването е добра идея –  за известно време. Но, ако търси нещо дългосрочно и с по-голям потенциал, по-добре да е нещо, което наистина обича. Дори да не е толкова добра в него, ще се научи.

2.1: МИСЛЕТЕ РЕАЛИСТИЧНО

[***]

Виждала съм много хора, които се „вдъхновяват” от чужди успехи. Един приятел искаше да прави ферма за охлюви. Няколко мои познати са искали да дават уроци по английски, след като съм им разказвала как стана при мен. И накрая разбира се нищо не става, защото тези идеи не са били близки до тях. А специално фермата за охлюви ми се виждаше доста абстрактна идея за човек, който хал хабер си няма от охлюви, няма пари за началната инвестиция и няма никакъв бизнес опит. (Става дума за най-добрия ми приятел, да ми е жив и здрав :)

2.2: [***]

Това е първата конкретна стъпка от процеса по създаване на допълнителен доход. Досега говорихме много за правилното мислене. Сега минаваме от мислене към реално действие. Надявам се да сте развълнувани :)

И така, взимате няколко листа А4, сядате и започвате да [***].

Впрочем ако ви кажа колко хора не могат да напишат и 10 неща, направо ще паднете. Пишат 4-5 по-сериозни неща и после вдигат рамене – „ми не се сещам друго”.

За да не се получава това при вас, ще направите така:

[***]

Сега е по-добре, нали? Сещате се за доста повече неща :)

2.3: ДОРАЗВИЙТЕ ИДЕИТЕ

Вече сигурно имате доста голям списък с [***]. Той обаче в момента съдържа не точно идеи за допълнителен доход, а просто [***]. Сега ще превърнете всяко едно от тях в идея.

Например, написали сте „пране”. Сега напишете по-конкретно какво включва това: сортиране по цвят или материя, гладене, подреждане. Може би има нещо уникално, което вие правите, например имате тайна рецепта против петна?

Или „работа по колата”. Сега напишете по-конкретно: смяна на масло, смяна на чистачки, смяна на гуми. Можете ли в допълнение да ремонтирате нещо? Можете ли да инсталирате уредба с тонколони примерно?

И накрая, [***]. Точно тук е мястото, където се раждат наистина добри и реално приложими идеи.

[***]

Запомнете: тази стъпка от създаването на допълнителен доход се нарича генериране, а не филтриране на идеи. Целта е да съберете колкото се може повече идеи, защото в етапа на филтриране те отпадат на едро.

Това беше Стъпка 2 от поредицата Как да печелим повече пари с допълнителен доход и края на редовния материал днес.


Преди да се разделим обаче искам да си поговорим неформално за малко.

Много се радвам, че мога да празнувам първата година на kadebg с толкова много хора. Това, което особено ми харесва у вас е това, че сте настроени позитивно – виждам го от коментарите, от мейлите, от начина по който говорите помежду си и споделяте своя опит с другите. Това е супер! И това е пътят, който води напред.

Благодаря на бандата от Свежо, които освен че подкрепят моите публикации, пишат страхотни неща.

Благодаря на хората и колегите, които подадоха ръка на блога още в началото.

Благодаря и на всички спонсори, които рекламираха на kadebg.

Специално благодаря на:

Георги от laptopia.bg ;

Денислав Георгиев, който направи първото интервю с мен ;

Тимур и неговите командоси, който ми написа огромен мейл със съвети за блога още в самото начало.

Виктория Викторова от вестник „Телеграф” и Ники Русиновски от webcafe

И на всички хора, които са в България по собствено желание и я обичат.

Това е всичко, приятели. До скоро :)

Знаехте ли, че kadebg предлага и платен продукт? Това е книгата “Как да печелим повече пари с допълнителен доход / Ръководство за начинаещи” , 111 страници в PDF формат и струва само 50лв!

(Шегувам се – струва доста по-малко :) Натиснете тук ! )

9 thoughts on “Как да изкарам повече пари с допълнителен доход? (стъпка 2)”

  1. Честито, честито!
    Много успехи във всички начинания и голяма реализация :)
    Защото потенциал минус реализация е равно на нула!
    Поздрави!

  2. Честит рожден ден!
    Пожелавам на блога дълбока старост, а на теб късмет и успехи във всичко ( парите се подразбират )!

Leave a Comment