Мини-книжка за личните финансиТърсите безплатна книга за лични финанси? Можете да си я свалите оттук или като цъкнете на картинката. 50 страници.

  • чете се много лесно и бързо
  • има много примери
  • съдържа илюстрации от личната ми история
  • покрива всички основни точки на личните финанси
  • включително видове доходи (заплата, допълнителен доход, фриланс, бизнес, пасивен дохор)
  • спестяване, бюджет, изграждане на капитал
  • инвестиции

Книгата е най-подходяща за млади хора и такива, за които управлението на личните финанси е нещо ново.

(Не забравяйте да разгледате и самия сайт – също предлага много интересна и безплатна информация!)

В този ред на мисли: за редовните читатели на kadebg, които са от самото начало, нещата вътре няма да са много нови – надявам се, че вече ги знаете. Можете обаче да вземете книжката и да я пратите на свой приятел или да я подарите на детето си.

(За по-напредналите в материята: вижте другата ми книга, Допълнителен доход – ръководство за начинаещи)

А мини-книжката започва с разказ за една Коледа през 2009…

ОТЗИВИ

Вижте и коментарите в predpriemach.com

“Здравей Рая,
казвам се Георги и преди няколко дни прочетох твоята мини книжка за личните финанси. Искам да те поздравя за книжката, с коята ме накара да се замисля за много неща. В семейството ми постъпват добри приходи, но в края на месеца приходите се изравняват с разходите. Твоята книжка ме накара да се замисля върху много неща. Смятам да си направя и аз личен бюджет и разсъждавайки мисля, че ще даде голяма полза. Ако не ти представлява трудност прати ми един примерен, апък аз ще си го дооформя на пера. Още веднъж ти благодаря за полезната информция, която си предоставила в интернет пространството, желая ти много здраве, и все така да вървиш напред!

С уважение: Георги”

“В тази мини-книжка, както я нарича автора ще прочете основни съвети за това как да увеличите благосъстоянието си. Как да управлявате личните си финанси. Какво представляват паричните потоци и как да ги накарате да работят във ваша полза. Как да започнете да привличате към себе си допълнителни доходи и как да избягвате капаните на разхищението. Личното ми мнение, е че това е една много полезна книга, която дава различен поглед към парите и е добър старт за това да придобиете финансова независимост.”
dimitkoster.com

“В томчето от около 50 страници има всичко – от това къде отиват парите, които вадите или получавате, как емоционално се настройваме и затъваме все повече в борчове, и т.н. Ако разпалихме любопитството ви, може да го изтеглите безплатно на сайта й http://kadebg.com. А дори за врели и кипели в литературата за самопомощ и финанси като нас ще признаем, че има какво да се научи от Рая.”
citylife.bg

“Благодарение на твоя сайт вече много по малко харча и спестявам вдействителност. Пишеш много хубави неща (…) и те деистват. Прочетох и препрочитам книжките даже съм си ги и принтирал да са ми винаги под ръка. – Илия”

“Рая е любимата ми блогърка! И няма как да не споделя с вас нейната книга “Мини-книжка за личните финанси”! Определено има какво да научите, над какво да се замислите и кавко да приложите на практика, за да се отнасяте по един по-различен начин към парите си.”
cheti.me

“Искам да те поздравя за чудесната идея, която при това си осъществила и по чудесен начин, а именно – да образоваш хората как да управляват финансите си. Това, за съжаление, не е нещо, което се учи в училище, дори смея да кажа, и вкъщи. Съдейки по твоя и по моя опит :-) се учи самостоятелно, и то, ако го желаеш.

Мини-книжката я коментирах със съпруга ми, и както се изрази той – все едно заедно сме я писали :-)
Реално ние двамата с него имаме такова управление на финансите от момента, в който заживяхме заедно, та до днес (май май близо 13-14 години:-). И да ти кажа, като наблюдавам приятели, роднини, познати, и като споделям как ние си разпределяме и стрикно следим дохода, получавам в най-добрия случай снизходителни усмивки. А всъщност, за съжаление са именно те, когато с немалки доходи от няколко хиляди лева на месец, постоянно се оказват в позицията “Парите все не ми стигат”. Понякога си мисля дали не трябва човек “да удари дъното” във финансов план, за да осъзнае как да си управлява парите, но после виждам безбройните примери около себе си, които, въпреки очевидните финансови трудности, пак не успяват да схванат същината на нещата.

Със сигурност ще те препоръчам на мои познати, дори ще им изпратя линк към книгата ти и с удоволствие ще те цитирам, най-вече на други млади хора, които са позагубили ориентация (за момента работя [..] към ИУ-Варна). – Мая И.”

Вижте и коментарите в predpriemach.com