Аз съм нов!

Здравейте и добре дошли в kadebg!

Ако сте нови тук и не знаете откъде да започнете, ето списък с най-популярните материали в блога:

Безплатна Мини-книжка за личните финанси, 51 стр
Книжката започва с разказ за една Коледа през 2009-та година…

Как се прави личен бюджет – стъпка по стъпка
“Не са много хората, които си правят сметка на парите и имат личен бюджет. Това със сигурност е причина поне за някои от честите проблеми с парите: заеми, без пари в края на месеца, паника при забавяне на заплати. Някои казват, че бюджетът ги ограничавал. За мен това е все едно да кажеш, че резервоарът на колата те ограничава да стигнеш някъде…”

Ролята на психологическото програмиране за финансофия успех
““Психологическо програмиране” е нещо като залагане на определен тип мислене във вашето подсъзнание още докато сте малки. То е попиване на определи модели на поведение, което се случва без да осъзнаваме, че се случва…”

Бизнес уроци от Америка – моят опит
“Мястото бе нещо като луксозна къща за гости. През 2005 цените за преспиване + закуска бяха от $80 до $220 долара в зависимост от стаята. Вечеря за един човек беше $40 долара и се водеше 6 блюда (6-course). Моята шефка – и едноличен собственик – беше по образование и професия начална учителка, самотен родител с едно дете. В един етап от живота си започнала да се интересува от кулинария, изкарала някакви курсове и започнала да работи на това място (не помня като каква). По онова време то било просто малък семеен ресторант на някакви хора…”

Как да изкараме повече пари с допълнителен доход – Стъпка 1
“В рамките на няколко статии ще минем стъпка по стъпка материала как да изкарате повече пари с допълнителен доход. Аз печелех по 240лв от уроци по английски в София с общо 10часа работа на седмица. Това беше доход, който създадох съвсем сама от нулата – никой не ми е помагал…”

На заплата или собствен бизнес?
“Напоследък много се шуми около книгите за забогатяване и правене на пари (от типа “Богат татко, беден татко” на Робърт Кийосаки – изтегли). Всяка от тях лансира определен метод за целта – създаване на пасивен доход, инвестиране в дългови инструменти или пък в недвижими имоти, работа на свободна практика и прочее, но един от най-честите съвети е стартиране на собствен бизнес…”

5 житейски урока от Стивън Кинг
“През последните ми дни в [гимназията], графикът ми беше така: ставане в седем, тръгване за училище в 7:30, край на часовете в 14:00, отчитане на картата във фабриката в 14:58, осем часа опаковане на платове, отчитане на картата в 23:02, у дома към 23:45, овесени ядки, струполяване в леглото, и на другата сутрин всичко отначало…”