Добре пазени тайни за финансовите продукти и инвестирането

kadebg публикува днешния материал в качеството си на медиен партньор на събитието. За читателите на kadebg организаторите предоставят 2 VIP и 5 стандартни пропуска за семинара на Роберт Ролих в България. За да получите пропуск е необходимо да оставите коментар под статията.РЕДАКЦИЯ: Записването приключи! Ето печелившите.

 

Не, не се случва често да попаднем на информация, която наистина казва нещо ново за финансовите продукти и инвестирането. Още по-малко на такава, която разбива на пух и прах нашите досегашни вярвания за това как и къде е добре да влагаме парите си.

robert rolih
Роберт Ролих

Роберт Ролих инвестира 7 години и повече от 100 000 евро, за да разбере как наистина работи финансовата индустрия. Посещава всички най-добри семинари за инвестирането, краткосрочната търговия, Форекс, прочита всички най-добри книги и лично инвестира в различни финансови продукти – дългосрочни и краткосрочни. Но най-важната информация, която получава, е от вътрешни лица във финансовата индустрия.

През това време той осъзнава, че основната и единствена цел на 95% от финансовата индустрия е да вземе парите на клиента и да ги прибере в джобовете си. Той разбира, че играта на инвестиране е нагласена така хитро, че дори опитни инвеститори губят голяма част от своите пари – без дори да го знаят.

Как Роберт стига до тук? Той е успешен бизнесмен, който печели много пари, които дава на финансовите съветници и инвестиционните мениджъри, като им се доверява да се погрижат добре за тях. Но за съжаление те не го правят. Той стига до дъното със своите инвестиции и намразва всичко, свързано с инвестирането и личните финанси.

Тогава идва вечерята с неговия приятел и бизнес партньор, легендарния Брайън Трейси. Там разбира, че прави огромна грешка – сляпо вярва на финансовата индустрия, за да се грижи за неговите пари. Но финансовата индустрия има напълно различни интереси по своята същност. Брайън му казва: “Роберт, няма значение колко печелиш. Всичко, което има значение, е дали имаш умения да управляваш и инвестираш парите си.”

И тогава Роберт Ролих взема може би най-важното решение в живота си: “Няма значение колко време и пари ще отнеме – аз ще се превърна в един от хората с най-добра финансова грамотност в света”.

Днес Роберт Ролих е известен международен лектор по въпросите на инвестирането и автор на системата „Машина за пари за милионери“ – проста и ясна система, която помага за постигане на по-добра възвращаемост от 95% от инвеститорите, като едновременно с това се спестява 95% от отделеното време. На неговите семинари той дава информация, която не може да бъде намерена никъде другаде.

Роберт Ролих твърди, че най-агресивно продаваните финансови продукти са тези, които са най-печеливши за финансовата индустрия и съответно – най-неизгодни за клиента. Така например, всички финансови консултанти препоръчват инвестиции във взаимни фондове и застраховка живот с инвестиционен компонент.

Но трябва да се има предвид, че те правят това, защото това са продуктите, които са най-печеливши за тях. Тези продукти са с най-високи комисиони и такси, така че те получават по-голяма печалба или комисиони, когато ги продадат. Това е просто човешката природа. Но това убива финансовото бъдеще на клиента. Таксите, които са свързани с взаимните фондове и повечето застраховки живот, са толкова високи, че ако инвестирате дългосрочно – да речем 20 години – получавате само 1/3 от възвръщаемостта, а финансовата индустрия запазва 2/3 от възвръщаемост. И това е просто несправедливо. Вие инвестирате и поемате 100% от риска, но получавате само 1/3 от наградите.

За щастие, има алтернативи. Има финансови продукти, които са много подобни на взаимните фондове, но имат почти 10 или 15 пъти по-ниски разходи. Така че, като цяло, се получава възвръщаемост, която е много близка до пазарната. Роберт говори за тях в своите семинари. „За съжаление, финансовата индустрия контролира повечето съвети и информация за инвестирането“, казва Роберт Ролих. „Но аз съм щастлив да предложа информацията от “зад кулисите”, която хората могат да използват, за да се измъкнат от уредената игра на инвестиции и най-накрая да направят така, че инвестициите да работят за тях.“

На 31.03.2015 г. Роберт Ролих ще проведе за първи път в България своя семинар „Машина за пари за милионери“. Повече информация можете да намерите на сайта на събитието: www.Investments.bg.

Хареса ли ви това? Вижте всички материали в Архива и си направете абонамент по email!

24 thoughts on “Добре пазени тайни за финансовите продукти и инвестирането”

 1. Ще бъде интересно да се разбере кои са тези финансови продукти и как да се инвестира от България.

 2. Май след този семинар ще се обогати само лектора. Тези дето обещават да разкрият вселенски тайни, ако си купиш книгата им или билетче за семинара обикновено са единствените печаливши от така добре звучаща get rich fast схема. Надявам се, aко ти, Рая ,отидеш да напишеш ревю. Аз вярвам в преценката ти.

 3. Абсолютно съм убедена,че семинарът ще бъде много интересен и пълен с нова,полезна информация.Да се научиш да инвестираш правилно е крайно необходимо предвид икономическата обстановка в момента.А какво да правим,ако вече сме направили някой от нещата-застраховка “Живот” с инвестиционен компонент и участие във взаимен фонд?Дали г-н Ролих ще даде конкретни съвети за действие?
  Много бих се радвала да участвам в този семинар,това ще бъде една от най-важните стъпки в моето финансово узряване.

 4. Здравей Рая! Аз съм Мартин от София, студент в СУ. Чета блога ти редовно и оставям коментар, тъй като бих искал да получа пропуск за събитието на Роберт Ролих :)

 5. Благодаря ви на всички за коментарите! :) Продължавайте да се записвате.

  @Нина – Нина, тъй като има БЕЗПЛАТНИ пропуски, можеш да отидеш и лично да си прецениш :)

 6. Здравей Рая,

  Аз също искам да се запиша за пропуска.
  Много благодаря !

 7. Здравей Рая, с моя съпруг сме абонирани за публикациите на твоя сайт още от самото начало и редовно четем твоите статии. Харесваме това, което правиш и начина, по който го правиш. Не сме писали коментари до сега, но и двамата се вълнуваме от подобен тип инвестиции. В миналото сме инвестирали в различни фондове и имахме съмнение, че може би не правим нещата както трябва, но явно ключът е в начина, по който те функционират. Ще се радваме поне единият от нас да има шанса посети този семинар.

 8. Здравейте, ще ми бъде интересно да посетя семинара. Следя публикациите на Рая и се опитвам да следвам повечето съвети.

 9. Винаги преди да взема каквото и да е решение се стремя да събера възможно най-много информация. От анонса за семинара разбирам, че ще ни се предложи нещо по-различно. За няколко часа обучение няма да стана експерт в инвестирането, но бих участвала, за да се обогатя.

 10. Не само за свое удоволствие и развитие бих посетила този семинар, а най-вече защото все повече хора се пробуждат и разбират, колко погрешно ни учат, възпитават, управляват. По този начин ще съм полезна на повече хора, защото споделените вярни знания променят мисленето и развитието на цяло общество. Имаме нужда от такава промяна нали.

 11. Радвам се, че толкова много хора се интересуват от финанси и инвестиране. За момента дори съм изненадана, че такава голяма част от вас са жени. :) Продължавайте да се записвате ;) Има цели 7 пропуска.

 12. Благодаря за информацията. Ще ми е много интересно да присъствам !!!

 13. Влиянието на жените става все по-осезаемо и нарастващо с глобалните промени.Не всеки разбира и е учил икономика и финанси,но икономиката засяга всеки във всички аспекти на живота. Жената като грижовна стопанка и най-вече като майка много добре вижда проблемите в света,затова не се учудвам,че все повече жени се интересуват от това и го приветствам.

 14. Здравей Рая,
  от съвсем скоро започнах да се интересувам от финансии и инвестиране, най-вече защото разбирам нуждата и необходимостта да бъдеш финансово грамотен в свят, където всеки се опитва да надхитри другите, именно заради незнанието им. Желая да посетя семинара, не само защото искам да науча нещо ново, да ме насочат как да се развивам в тази сфера,лично аз да се образовам, но и да покажа и да убедя мои приятели, че именно тези семинари, водени от хора, споделящи практическия си,жизнен и всякакъв друг опит, минали през възходи и падения, за да се превърнат в личностите, които са, е доста по-полезен, отколкото сухата научна информация,наръчниците или желанието на човек сам да открива тепърва топлата вода. :)

 15. Рая аз не участвам в надпреварата. Нека се увеличат шансовете на онези, които са на етап инвестиране :) надявам се после все пак някой да сподели впечатления.

 16. Здравей Рая,
  От известно време проявявам засилен интерес към различните възможности за инвестиране, гледам да чета повече и да се ограмотявам на тема финанси. Ето че днес попаднах и на твоя сайт. Виждам, че тази статия е от преди седмица, така че ако все още не е късно, бих искал и аз да се запиша за пропуските. При всяко положение информацията, която бих получил от семинара, би ми била от голяма полза.

 17. Ето значи бях прав, че от както пуснаха ютуб за БГ, агресивната кампания за реклама на трейдър БГ и тем подобни за инвестиция във Форекс е само доказателство, че именно това не трябва да правя :) Ще ми бъде интересен този семинар, макар и да съм леко скептик…

 18. Здравей Рая,

  Много искам да присъствам на семинара, но не съм сред печелившите. Ако някой от седемте спечелили няма възможност да отиде, аз съм насреща. Може да пуснат още пропуски ???

  Най- искрени поздрави !

 19. Искам да попитам всички ентусиаси, писали по-горе, дали някой отиде на семинара и какво си взе /научи от там? Никъде не намирам отзиви, но служебната ми поща е задръстена от спам от ‘организаторите’ с едно 90 минутно видео на Ролих /което така и не изгледах:)/

  Благодаря на тези, които ще се отзоват за обратна връзка!

 20. @Anka – да, интересно ще е някой да сподели впечатления.

 21. Да, и аз се интересувам от коментари и отзиви за събитието.

 22. НЕ отидох на събитието, въпреки че успях да се “класирам” за безплатен пропуск. За сметка на това изгледах или изслушах първото, което получих като спам. Съдържанието му, наред с полседвалите (преди да се де-абонирам) писма, ме убедиха, че това е поредният “просветител”, който ползва формулата “Всички ви лъжат, най-вече големите. В мен е истината, аз ще ви водя за ръка .. срещу съответната сума.” Все пак, поне за себе си, научих че съществува нещо, наречено “индексен” фонд, че този тип фондове оперират по по-различне начин от останалате и че такива фондове има и в България, макар и малко.

Leave a Comment