Рая Христова в “Споделено с Вихра” по Tv7 – “Как да печелим повече”

Гледайте ме в четвъртък, 12.07.2012 от 16:30 по Тв7 в предаването “Споделено с Вихра”, тема “Как да печелим повече” – ВИДЕО.

Участници в темата (по ред на появяване) са:
1.Владимир Каролев (karolev.com)
2.Иван Стойков (moitepari.bg)
3.Рая Христова (kadebg.com)
4.Иванка Могилска (mogilska.com)

Ето ВИДЕО на този линк.

Рая Христова - Тв7, Споделено с Вихра
Вихра ме посреща :)

Рая Христова - Тв7, Споделено с Вихра
Навлизам разпалено в темата за парите :)
Рая Христова - Тв7, Споделено с Вихра
Всички заедно с Вихра :)

Благодарности на екипа на “Споделено с Вихра”, и специално на редактора на предаването, Калин Георгиев, за поканата. И още един път – ВИДЕО :) :)

Излъчването почти съвпада с втората годинка на kadebg, която се навърши на 10.07.2012 :) На всички читатели на kadebg благодаря за подкрепата, писмата, историите… и за купените книжки :)

PS: Писах си името в заглавието не от самолюбие, а за да се намира лесно в Google.

48 thoughts on “Рая Христова в “Споделено с Вихра” по Tv7 – “Как да печелим повече””

 1. Благодаря :) Ще пусна видеото тук веднага щом излезе.

 2. Браво Рая,

  Точно изгледахме предаването, ама речта на Каролев бяха маскирали на места, където коментираше компании и продукти и малко се загуби смисъла, ако можеш публикувай видеото без бипкането в него.

  Според мен на въпроса “Как могат другите да ти вярват?” трябваше да разкажеш как са публикували твой материал във Форбс.

  Не приемай горното като критика, а като пожелание за бъдещи успехи!!!

  Късмет,

 3. Мерси :) И аз тъкмо го гледах – баси снимали са ме почти само в профил :( Качвам видеото!

 4. Браво, Рая! Чудесна беше! И четиримата, всъщност. :)
  С прискърбие обаче отбелязвам пълния крах на българските медии. Впечатлявам се, защото тв почти не гледам, още по-малко “токшоу”-та. Комбинацията от кух водещ и интелигентни и ерудирани гости е уау, умопомрачителна картинка! Съжалявам да го кажа, наистина!

 5. Добре се е получило, хубав разговор. И аз рядко гледам ТВ, но за това предаване направих изключение. При оскъдните снимки в сайта да се види Рая по телевизията е особено интересно :)

 6. Здравей, Рая!
  Днес получих съобщение за предаването и за щастие малко преди това успях да се прибера и да го гледам. Поздравления! Много добро представаяне! Макар и да не пиша често тук, чета – има доста интересни неща. Успех и занапред! В тебе има позитивна енергия. Не се среща често :)

 7. Благодаря ви на всички, много сте готини :)

 8. Привет, Рая!
  Поздрави за успешното участие!Хареса ми откровението и непринудения разговор, споделените полезни, особено за младите, нещица.
  Някъде в разговора споменаваш, че работиш в държавната администрация. Ще бъде интересно да споделиш за естеството й, за съчетанието между задълженията там и частната практика, за натрупания опит и приложението му в сегашната ти работа.
  какъв беше мотивът ти за започванетой?Може би сигурност?

 9. Благодаря :) За мотивите засега няма да коментирам, защото ще трябва да намеся едни лични истории.

  А в предаването по принцип малко забихме в темата за спестяването, отколкото печеленето, но все пак се казаха доста хубави (и полезни) неща.

 10. Книгата за Америка не беше ли лична история?:)

  Исках просто да зная как съвместяваш задълженията и отговорностите на държавната работа с идеята за частен бизнес /било то и като допълнителна работа, осигуряваща доход/. Все пак от теб се очаква мислене ‘на два фронта’:)

 11. Ахахах, тоя Симеон е голям наивник. Мислиш ли, че дори и да постигнеш нещо, на Рая и дреме особено за тая работа? Това е win-win ситуация, докато можеш да взимаш и от двете взимаш, не се мисли дали е редно или не.

 12. @bella – да, книгата за Америка е лична история, но това не значи, че имам намерение да си напиша целия живот тук. Някои неща ще си останат само за мен си :)

  @Симеон – коментарите ти са изтрити, защото
  1. не са по темата
  2. основават се на грешни предположения

 13. Точно го гледах :) Браво, Рая! Като цяло се казаха хубави неща. Жалко, че темата се концентрира основно върху спестяването. За мен най-ценни бяха личните истории.

 14. Благодаря ти, Иве :) Да, малко така се получи че изместихме фокуса върху спестяването. Но това са рисковете на живото предаване! :)

 15. Да, аз също се впечатлих от личните истории, но в никой случай не бих искала да се тълкува, че предходното ми питане е свързано с нейната лична история. По-скоро очаквах потвърждение, че човек, който носи потенциал би могъл да работи успешно ‘на два фронта’, независимо дали става дума за съвместяване на две частни дейности или комбинация между държавна, разбирай наемна работа, и свободна практика.

  Жалко, че предаването е с ограничено време, иначе биха споделили повече знания и опит. Очарована съм, за кой ли път, от Владо Каролев и все се чудя кога ще се захване активно и безкористно с финансово ограмотяване и насърчаване на предприемачески дух у младото поколение..:)

  Успех във всичките ти начинания, Рая!:)

 16. Да, беше интересно, ама малко.
  Трябва да се направи по обширен материал, или редовна рубрика?

 17. Благодаря, bella :) Да, господин Каролев говори доста разумно и съм съгласна с него за почти всичко.

  А ограмотяването… е възможно само ако човек ИСКА да бъде ограмотен. Но като гледам какво се чете в нета и какво се гледа по телевизията, май няма голямо желание за това (в световен мащаб).

 18. Bella, човек като Каролев няма време да ограмотява безплатно, нито желание. Този човек е положил огромни усилия, няма да ги раздаде просто ей така. Хора като него е нормално да взимат няколко хиляди за говорене в даден семинар.
  Аз лично бих си платил, ако този човек правеше някакви обучения,
  кефи ме, хиена е,

 19. Гледах предаването, Рая. Този път и Каролев бе позитивен( да се диви човек ))) Но за теб – беше чудесна! И много добре се вписа! Аз съм жената, която ти писа преди много време как да се спестява при големи деца и големи разходи )) Още съм в “батака”, но силно се надявам, че и това ще мине…не някак си, разбира се ))) Исках да си поръчам книгата и ти писах, но започнах работа на морето и тук няма как да изпратя парите! като се прибера ))
  Бисера

  поздрави и красиво лято

 20. dude, не става въпрос за времето- намира се. Виж, желанието е друга работа.
  Много се надявам да надникне в някой момент и той тук, че да изчете и , току виж, вземе да те изненада:)))

  Безспорно, би печелил луди пари от семинари, но аз, честно казано, като гледам ентусиазма и хъса му за живот, мисля, че би го направил ей, така, за спорта. Чувал си за бъдителите възрожденци, нали?:)

  Не ми казвай,че съм наивна, щом го очаквам от него, но нещо ми подсказва, че точно там не всичко е пари:))

  Иначе- омръзнало ми е да заливат нета с реклами за семинари от рода на “Търговец номер 1 в света ще ви учи на…” за има няма 200-300 лв..
  Вярно, трудът трябва да бъде платен и знанието, получено с огромни уилия , време и средства, трябва да бъде възнаградено, но в един момент узряваш за споделянето му:)
  И този блог, и другите в нета го доказват..

  Рая, извинявам се за отклонението!:)

 21. Всъщност е повече нормално отколкото не, когато някой е положил много усилия и е постигнал нещо, да му се прииска да го сподели по някакъв начин. Все повече дори това се обръща и като бизнес правило. Ако знаеш нещо, от което другите се интересуват – можеш да го продаваш успешно. Информацията е като стоката – при необходимост се купува. А в днешно време очевидно информацията може да се разпространява много лесно, по всякакъв начин.

  Пример за това е настоящия сайт, където дори повечето неща са безплатни.

  Аз лично вече по default съм с нежелание да слушам някой, който се занимава с недвижими имоти. Изхождам от това, че не е това типа дейност, която ми изглежда най-полезна за човечеството. Спекулацията с правото на човека да преспи някъде на тази планета е отвратителна.

  От друга страна младо момиче, чаровно, което се опитва да покаже на смачкания български народ как да се хване в ръце и да оправи финансите си… това е чудесно. Още повече, че го прави добре. Макар и тя да не е мултимилионерка (все още), то е нещо интересно и мотивиращо. Аз мисля, че не след дълго материалите или услугите й ще струват най-малко стотици (левове, долари, евра, все тая) :)

 22. Не, Рая…това беше още при първите коментари във форума, за студентката и за това,е имам две висши образования ( явно не много походящи, както казахте снощи) – на този етап, де . Но няма значение, исках да те поздравя! А за мейла – на него ми прати информацията как да си получа книжката за Америка, другата я имам )) принтирана!
  Но като се прибера, ще си взема и за Америка. Работя в хотел в момента и ми е супер любопитно.
  Бисера

 23. Ще го сподели, ама само като кука, т.е ето ви няколко трохи безплатно, ако ви харесва- елате и си платете за останалото.
  За мен важи правилото- ако едно нещо е безплатно, то не е ценно!
  Ценните неща са за ограничен брой хора, и така би трябвало да бъде.

  Т.Е ако всички сме богати- никой не е богат, смятам, че повечето хора, които четат тук трябва да го знаят това отдавна

 24. Ето, сложих си фото, Рая, сега видях, че съм се регистрирала на мейл – одз. ))) Това е детската градина, на която съм директор.
  От мен поздрави и мноооого красиви емоции.

 25. Поздрави и от мен Рая, страхотно предаване, чрез което ще направиш голяма крачка, надявам се. Или няколко малки може би е по-добре :).
  На един от участниците много не му течеше май мисълта и както казахте леко се измести темата но, няма значение. Ти беше блестяща!
  Успех!!!

 26. dude,ще се опитам в отговор, да не бъда крайна.

  Само ти подхвърлям новината от тв, която чух , буквално, преди секунди: “Половин милион души нас могат да останат без прехрана!”
  Знаеш ли колко шще ги е еня тях и близките им /цифрата набъбва на средно два милиона/ от това за колко някой ще пробва да си продава акъла? Точно ХИЧ!

  А даваш ли си сметка, как тия, многоучените,многознаещите и многоможещите, могат, заради наличната двумилионна нищета около себе си за нула време да се превърнат, барабар със знанията и моженето си в едно голямо НИЩО?
  Няма и не може да има благоденствие и за двете страни, изобщо на обществото, докато за вас всичко е пари и само пари!
  Дреме ми на мен кой за колко ще си продава акъла, като няма да има наивници , примерно, които да го купят!:)
  Аман с тия клишета, че ценните неща и големите пари са за ограничен брой хора! като си затръгват към оня свят, всияки с две празни шепички си отиват…
  Владо Каролев мога даго срещна и на улицата, да побъбря и няма да откаже. Прави го на хиляди места, с безброй човеци, по тв и т.н… да си го виждал да плюежълтици? Аз не:))))

 27. хахахаха, благоденствие на обществото, некакви комунистически утопии, на кой му дреме за обществото?
  А това, че си тръгваш с две шепи,- така е, ама докато си затръгваш, с празни ръце ли да седиш? Ако теб това те устройва…….. Това ми звучи като оправдание за непостигане на резултати. Тъй и тъй няма да отнеса нищо, нека да съм лузър цял живот, така ли?
  А иначе мога да ти кажа мнението на Каролев, за тези половин милион, които могат да останат без работа- всеки сам е виновен, че не е достатъно квалифициран и пригоден за ситуацията, никой не е длъжен да спасява задниците им. Не можеш да седиш и да се вайкаш. Сядаш, мислиш, действаш.

  И няма никакво значение, дали тях ще ги е еня за колко някой иска да си продава акъла, те не са таргет група на никой , от тези които продават акъл, защото просто не могат да платят за него. Знанието не е за всеки!!!
  Това все едно Порше да се интересуват дали бедните могат да си ги позволят.
  Такова нещо като равенство може да има само при комунизма, ама и там не точно.

 28. Какъв комунизъм, какви 5 лв?

  Обзалагам се , че си на не -повече от 25-30 и хабер си нямаш за какво говоря!:)

 29. Минал съм ги 30-те, но не видях един конректен отговор на това, което ти писах

  -смяташ ли, че на някой, които иска да изкара пари му дреме за обществото, и би се отказал от възможности в негова полза.
  -смяташ ли,. че хората, които ще останат евентуално без работа са таргет група на каролев?

  Наивниците се борят за обществото, умните се борят за себе си.

  Мислиш ли, че на Рая би и пукало за читателите и, ако не монетизира блога си, ако да- страхотно заблудена си.

 30. На обществото му дреме за обществото. И то се ъпгрейдва постоянно, който както и ще да го мисли. Бедни и богати – винаги е било така, но в днешно време бедните даже имат ток, вода, мобилни телефони, телевизори, интернет и какво ли още не (+ разни задължения към банките, хаха). Не мога и да си помисля, че в миналото хората са били по-малко стресирани при наличието на войни къде ли не по цялата планета. При онова положение са гледали на многото си деца повече като на домашни любимци.

  Но хората имат свойството да забравят какво се е случвало с предишното поколение и да си мислят, че каквото става сега – никога не е било.

  И когато някой има даден личен проблем, и този проблем се съпоставя единствено със себе си – винаги е най-големия на света, и то в цялата му история даже. Тъй че никак не е учудващо всичкото това “мрън-мрън”.

 31. @Dude – Монетизацията сравнена с часовете труд е смешна. Така че ако гледах само парите, трябваше отдавна да съм зарязала всичко. (Хубаво е че ги има, много ясно, но те не са достатъчни сами по себе си.)

  Аз лично не помня някога да съм правила нещо САМО заради парите. Впрочем ти nbaprobet само за парите ли го правиш?

 32. dude

  Защо, пък реши, че тези ,дето спдоелят доброволно знанието си, се вълнуват само от пари? Има и такива хора, дето са се напечелили, колкото и да е странно.. Това, че ти не ги виждаш и разпознаваш, си е твоя грижа..Те не правят платени семинари. Гледам,ч е доста активно и безплатно го прави и Каролев- с многобройните му участия в какви ли не дискусии, с Обшщинския съвет и т.н..
  А тия, дето се борели за нещо си хич не ми ги хвали- да се борят..Тяхна работа..
  п.п Блогове, като този на Рая, в нета- дал Господ, както се казва.Хората пишат по милион причини, по същите причини споделят и изобщо не им пука колко, дали и изобщо струва ли нещо писаното..
  Да спрем до тук- далеч си от моята жизнена философия!:)

 33. @Рая, да предимно, и съм го зарязал, защото съм си намерил по-доходносни странични дейности.
  @Бела, и слава богу, прекалено ми е пораженческа твоята жизнена философия

 34. dude,
  Грешиш!:)

  Темата е как да печелим повече, ако не забеляза.. та…като как мислиш да печелиш повече, ако не споделяш знание и можене?

 35. Рая, продаваш си уменията и знанията, не ги подаряваш, нали така, има огромна разлика.

 36. Почти година следя този блог – не коментирам, по мои си лични причини, но мисля че няма публикация, която да не съм прочела. Гледах и предаването.
  Единственото, което бих искала да кажа е: Поздравления за смелостта! Имате завидно самочувствие!

 37. @Иванова – много благодаря! :) Всъщност две вечери поред – преди пътуването и преди самото предаване – трудно заспивах, понеже се притеснявах как ще мине. Не знаех нищо освен темата, нямах представа какви въпроси ще задават, кога ще излизам… И в студиото през цялото време ми беше напрегнато :) но може би не ми е проличало. Пък и Вихра и екипът бяха доста мили :)

 38. Всичко добре, но предочитам да ви оставяха да се доизкажете, а не оная кифла да ви прекъсва на 3-тата дума от изречението |(

 39. Рая, наистина симпатично се е получило. Аз честно казано много не харесвах това предаване, просто не можех да го загледам и ми разказваха за разни драми там, които не са ми по вкуса.

  Така и не приех поканата за участие, понеже и блога ми не е само свързан с финансите, а с всичко което ме вълнува. Обаче наистина поздравления! Много приятно и непринудено беше и полезно за повечето хора.

 40. Здравейте чета ви от месец насам всеки ден и съм прочел почти всичко.., искам да ви поздравя за наистина силната работа която вършите не само за себе си а и останалите. И така явно съм закъснял малко,но съвсем случайно попаднах тук и днес стигнах до тази тема, но видеото вече е премахнато има ли някакъв начин да го гледам на друго място. Поздрави :)

 41. Здравей Емо,

  Радвам се, че ти харесва тук :)

  За видеото – не знам дали го има на друго място. Не знаех и че е махнато. Като ми остане време ще потърся ;)

Leave a Comment