Рая Христова – интервю в cheti.me

Ако случайно не сте го видели – интервю за cheti.me :) С благодарности към екипа и специално Фани Василева!

Рая Христова - интервю за cheti.me
Рая Христова - интервю за cheti.me

8 thoughts on “Рая Христова – интервю в cheti.me”

 1. Рая, много ми хареса интервюто особено аналогията за разликите в мисленето на бедните и богатите, а още по-точно би било на успелите и неуспелите хора :)

 2. Мерси, Теди :) Аз мислех да пиша “богат” и “беден” да не се приемат буквално, ама – кой разбрал, разбрал :)

 3. Браво, Рая! Интервюто много ми хареса, особено аналогията с планината (че до нейния връх водят много пътеки, както и фокусирането към крайната цел, а не към пречките по пътя). Само за инвестирането не съм съгласен да се инвестират само пари, които си склонен да загубиш. Въпреки че, във всяка инвестиция има риск (дори депозитете в банки), инвестирането не е като хазарта.

  В чистия вид на хазарта всичко е плод на случайност. При инвестициите, колкото повече информация имаш, толкова рискът е по-малък. Не може хората да държат всичките си пари под дюшека, само защото инвестирането е рисково.

 4. Благодаря, Тони :)

  За инвестирането не казвам никога да не го правят, а да го правят само с пари, които могат да си позволят да загубят. Рискът винаги го има, независимо колко добре човек си мисли, че е информиран.

  Съответно аз не бих посъветвала приятел да си изтегли парите, които е събрал за ремонт, и с тях да инвестира. Или парите му за университета. Бих го посъветвала да си събере отделна сума, която дори ако загуби на 100%, няма да навреди на финансите му.

 5. Аз бих посъветвал приятел да се образова повече и сам да прецени в какво да инвестира. Дали го искаш или не твоите пари се инвестират по някакъв начин. Например парите в пенсионния ти фонд се инвестират в някакви активи. Така че, по-добре да знаеш къде и да може да реагираш (като си смениш фонда в горния пример).

  А и инвестирането е много широко като понятие. Ако не са ти в буркани или под дюшека, парите ти са инвестирани някъде.

 6. О, не става въпрос В КАКВО ще инвестира – това всеки сам си го решава.

Leave a Comment