Телефонна измама с томбола – честита Коледа!

Телефонна измама с томбола
Картинка: livingstontalk.com

Звъни ми телефона от “личен номер” (скрит). Вдигам и ми казват:

Честито, вашият номер беше изтеглен в томбола на Глобул и Технополис! Печелите плазмен телевизор, 500лв в брой и два телефона. Сега ще ви продиктувам един номер, на който да се обадите да се уточним как да си получите наградата. Номерът е 0877 *** ***, Виолета Димитрова – обадете се веднага. Повтарям още веднъж: номер 0877 *** ***. Честито!”

Брех, викам си. Сигурно Глобул са направили някаква томбола за абонатите си, защото в Технополис не си спомням да съм ходила скоро. Е възможно ли е пък е така да ми се усмихне късмета и да спечеля нещо? Защо не, то по празниците какви ли не награди раздават.

Набирам 0877 *** *** – два пъти ми дава заето, на третия път успявам.

“Здравейте, казаха ми че съм спечелила някаква томбола и да се обадя на този номер…”
“Да, да, точно така! Има томбола между Глобул и Технополис. Кажете ми ако обичате телефонния номер, с който сте спечелили.”

Малко се учудвам – не се ли изписва? Но пък като звъня на оператор пак често ме питат кой ми е номера, затова казвам.

“Един момент да проверя… Така, да. Наистина има такъв номер и той е печеливш, печелите плазмен телевизор, 500лв в брой и два телефона.”

Аз още не мога да повярвам, че е истина.

“Как искате да си получите наградите госпожо, в Технополис София или да ви ги изпратим с куриер?”
“Ами, с куриер…”
“Добре, на кой адрес желаете да ги получите?”
Казвам си адреса.
“На чие име?” – пита тя. Пак малко се учудвам – не знаят ли кое име се води към номера? Но пак се сещам, че и от 123 редовно ме питат на кое име се води номера. Казвам си името.
“Чудесно, нашите куриери Светлозар и Димитър сега веднага тръгват към вас с буса да ви докарат наградите”

Е тука вече ми иде да се ощипя, ебаси.

“Трябва само да закупите ваучери на стойност 60лв, за да можем да ви активираме наградите”

Оп-пааа.

“Моля?”
“Трябва да си закупите ваучери на стойност 60лв, може 3 по 20лв или 6 по 10лв, за да ви активираме наградите”
“Ъъъ… тоест трябва да дам 60лв, за да си получа наградите?”
“Не госпожо, трябва да купите тези ваучери за да ви активираме наградите но като дойдат куриерите стойността ще ви се възстанови”

Ех… да им се не знае.

“Е как да знам, че това не е някаква измама?”
“Ама вижте сега госпожо, ако не си искате наградите ваша работа. Ние сме уважавани фирми големи…”

И тука затворих телефона, щото ми мина през ум че може да е импулсен.

Обадих се на оператор (което трябваше да направя по-рано) – няма такава томбола. Казаха да подам сигнал на 1220 за Глобул и най-добре и в полицията. Питах този номер 0877 *** *** дали е глобулски – не е.

Отидох в полицията. Записаха разни работи там. Останах с впечатлението, че  и други преди мен са ходили и явно схемата е позната на полицаите.

Звънях и на Мтел да ми кажат поне техен ли е номера – първо не можели да дават такава информация, после като им казах за какво става дума и че се обаждат от името на Мтел (в моя случай не беше така, но сто процента звънят и на Мтелски абонати) обещаха да проверят и да ми се обадят. Никой не се обади.

Мислех да ида във Виваком да питам, после се отказах. Има ли смисъл?

ВИДОВЕ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ С ТОМБОЛА

В общи линии, сценарият им е следния.

Обаждат се на случайни номера и казват – “вашият номер е избран от томбола между Глобул и Технополис, печелите плазмен телевизор, 500лв брой и 2 телефона. Обадете се на веднага номер 0877 *** *** да си вземете наградите.”

Ако се обадите, независимо от какъв номер, ви казват – да, печелите. Обаче трябва по най-бързия начин да купите ваучери за 60лв на мобилния оператор, които 60лв ще ви се възстановят при доставката. И после веднага да се обадите пак.

(Оттук-надолу информацията не ми е от личен опит, а каквото открих из нета.)

Ако наистина купите ваучерите, обаждате се и ви искат да продиктувате номерата на ваучерите. Записват ги, пак ви казват честито и ви обясняват, че до 1 час на посочения адрес ще пристигне бял бус на Технополис с номер 5060 (примерно). Естествено никой не идва.

А ваучерите, чиито номера сте продиктували, те си ги активират и ги изговарят. Вие сте изгорели със 60лв.

КОЙ Е ВИНОВЕН

Ще кажете – ами като си проста, Рая, кой ти е виновен :) Твой проблем!

Ники Кънчев телефонна измамаМисля, че схемата е направена доста добре и убедително. За това помага най-вече усещането което ти създават, че трябва да се действа бързо, сега, веднага, до 5 минути!! Така не ти остава много време да се замислиш дали това не е измама.

С удоволствие ще спомена Ники Кънчев и неговата майка, и всички оператори, които ми разкатаха фамилията тия месеци – то не бяха смс-и “вашият номер е избран”, не бяха томболи, не бяха автоматични записи с Ники Кънчев…

Така че чудно ли е, че когато в един момент ти се обади жив човек – а не запис – и ти каже, че печелиш, ти се връзваш?

КАК ДЕЙСТВА СХЕМАТА

Това разбира се няма как да го докажа и е плод само на моите разсъждения. Вие преценете дали съм права. Та, според мен схемата е следната:

Този “личен номер” от който се обаждат не е стационарен номер, а обикновен мобилен номер, но скрит. Всъщност това е същия номер, на който “печелившите” трябва после да се обадят, за да си получат “наградите”. Но естествено това хората не го знаят, понеже при първото входящо обаждане номерът не се изписва. “Операторката” на телефона също е едно и също лице. На по-недоверчивите клиенти “операторката” казва, че дори тази “томбола” отскоро се рекламира по телевизията, ама вие сигурно не сте забелязали щото е отскоро…

По този начин тия боклуци се обаждат на разни хора и ги карат да купуват ваучери за 60лв телефонни разговори. После си ги присвояват, понеже имат кодовете.

Така мошениците имат 60лв разговори + телефонът се води на името на някой обикновен, нищо не подозиращ излъган човечец.

Тези 60лв разговори позволяват на измамниците да продължават да звънят на още и още хора и да се зареждат с ваучери.

Само че къде им е сметката, викам си, все пак тея ваучери не могат да ги обърнат директно в пари – могат само да ги изприказват.

После ми светна, че цаката не е в самите ваучери. Цаката е в това да могат да звънят от карти на чуждо име, предварително платени, на много хора.

Защото ако от ваучерите не се печели, печели се от останалите схеми – ваш близък катастрофира, дайте пари; ваш близък ви изпраща пари от чужбина, дайте пари; дори има схеми за предлагане на офис-консумативи на супер ниски цени, като естествено се плащат предварително, а фирмата е измислена и консумативите никога не идват.

А за да се осъществят всички тези схеми за пари, трябва измамниците първо да имат какво – ваучери…

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ИЗМАМИ

Еми, първото нещо е разбира се да се обадите на оператор и да питате дали изобщо има томбола с такива условия. Ако не, питате дали мошеническия номер е от тяхната мрежа.

Винаги докладвайте номера на полицията! Ако се съберат достатъчно сигнали, току-виж подпукали операторите.

Най-доброто решение според мен е опреаторът да блокира измамническия номер. Със сигурност човекът, който е измамен да плати ваучерите, няма да протестира; а мошениците не могат да направят нищо дори и да искат, защото ваучерът е на чуждо име.

***
ПС: Много поздрави на родната полиция и родните оператори, които могат – ако не друго – да блокират номерата по сигнал, така че да не може да се звъни от тях и да не изгарят повече хора. Обаче те нищо не правят. А и дори да се опитат те са толкова мудни, че през това време измамниците сто пъти ще са изговорили ваучерите и ще са минали на друг номер.

Биха могли първо да блокират номера и после ако някой се оплаче тогава да го активират пак, ама не.

Затова – много поздрави на родните мошеници и родните оператори. И на майка им, и на леля им, и на баба им…

Твойта майка също
proplay.ru

34 thoughts on “Телефонна измама с томбола – честита Коледа!”

 1. Преди около месец и на мен ми се случи същото. Звъни някакъв мобилен номер (не беше скрит) точно като обядвах. „Честито вашия телефонен номер беше избран и печелите пералня от Технополис”. Еха, супер. Бях пазарувал от Технополис преди 2 дни. Сигурно има някаква томбола с касовите бележки, а телефона са намерили на техния сайт, където съм регистриран и съм си оставил и телефона.

  „Как искате да си получите наградата – на място или с куриер?”.

  „Ами незнам, може ли да ви звънна по-късно, че тук е шумно и сега не мога да говоря”.

  „Добре. Дочуване.”

  Звъннах след един час на същия телефон. Казах че съм спечели и да уточним подробностите.

  „Да, печелите плазмен телевизор!”. „Но, аз мислех че печеля пералня”. „Знаете ли, печелите и двете :). Как искате да си ги получите – с куриер или на място в магазина ни в Младост 4?”. След като отговорих, че искам на място, операторката само каза „Заповядайте” и затвори.
  След това се разтърсих в интернет и намерих каква е схемата. И че ако бях казал, че предпочитам да си получа наградата с куриер щяха да ми искат ваучери. Гледах и репортаж по БНТ за същата тема.

  Звъннах на 112 и продиктувах номера на телефона, от който ми звъняха. Дано направят нещо, но се съмнявам.

  А това, което казваш, че използват ваучерите за да звънят на други хора, мисля че те искат само ваучери за зареждане, а не нови СИМ-карти. А тези карти се купуват само от мобилните оператори срещу лична карта.
  Как използват тези ваучери – незнам. Може би ги продават на едро срещу някаква отстъпка от номинала.

 2. @Ласка – да, и на мен първата ми мисъл беше точно за възрастните хора. Макар че и много млади хора като мен и Тони се връзват.

  @Тони – може и да са само ваучери за зареждане, всъщност не знам защото не стигнах до там :) Може и да продават ваучерите, или по-скоро минутите (защото самия ваучер не е у тях, те само кода имат); но според мен най-вече ги използват да си движат останалите схеми.

  Най ме е яд, че операторите не предприемат нищо. А точно те са тези, дето могат най-бързо и ефективно да пресекат схемата като просто блокират дадения номер или минутите на ваучера.

  Имам една молба: цъкнете +1 бутона на Google, за да се популяризира този материал за измамата.

 3. @Рая – Не мисля че мобилните оператори са най-виновни в случая. За да блокират някой номер, те първо трябва да получат нареждане или основание за това, например от полицията или съда. Иначе представи си, че оператора ти блокира твоя номер, само защото някой е казал, че участваш в измамна схема.

 4. Да, и аз това си го мислех като проблем.

  Но има начин. Примерно, ако се съберат 3, 5, 10 сигнала за даден номер. Може да се въведе изискването сигналите да са писмени (все пак колко хора ще се разкарват и ще си губят времето да подават сигнали просто за да прецакат някого.) Може лесно да се провери дали сигнализираният номер е провеждал разговори с номерата на хората, които сигнализират.

  А пък супер лесно е да се запише разговора и да се докаже.

  Само че операторът трябва да действа с презумпция “виновен до доказване на противното”, иначе докато се задвижи процедурата ще изгорят още много хора. Пък и за колко време се изговарят 60лв ваучери – ако звъниш непрекъснато като ония боклуци в рамките на няколко часа ще си изговорил всичко.

 5. Именно и аз затова се обадих в полицията с надеждата да има поне още няколко човека, които са им казали същия мобилен номер.

 6. Много хубаво си направил. Но малко хора биха си направили труда.

 7. А за майката и бабата на Ники Кънчев си много права! Има и други като него.
  Мизерни продажници! За пари са готови да участват във всякакви измамни схеми.

 8. Да – макар че Ники Кънчев не е пряко замесен тук (надявам се), според мен има сериозен принос за ситуацията.

 9. Точно в този случай Кънчев може и да не е замесен, но е направил много за да “подготви почвата” за подобни измами.
  Както и разни кухи лейки като Зара, Мара, Хара , Фара и прочее буби.

 10. @Боян – “да подготви почвата” – ТОЧНО.

  @Емил Георгиев – за първи път чувам термина “снабдителна престъпност” :)
  Добре дошъл в коментарите!

 11. Я си представи ти да си “виновна до доказване на противното”. Това е варварско, не може така с лека ръка. Има хора, които така могат да наредят нещата, че да изкарат невинни хора виновни, така че за да е виновен някой трябва има доказателство, в противен случай това ти желание ще обслужва интереси.

  А ваучерите според мен нямат нищо общо със сим картите. Всеки може да купи ваучер, те не са обвързани със сим, така че едва ли ги ползват с цел да се прикриват зад чужд сим. Според мен или ги продават или по някакъв начин ги изолзват…

  Мен пък ми се обади един и вика “Здравей , аз съм Васил Найденов…” и аз затворих до там, щото се усетих, че номера изглежда странно.

 12. Ха, тези със “Здравей, аз съм едикой си ” и т.н. обикновено са от номер 145 – някаква игра, дето напоследък масово спами хората. Основно с sms – и, но понякога и с обаждания и нататък искат да отговаряш на някакви идиотски въпроси. Номерът е, че раговорът е за твоя сметка, а всеки отговор / или sms респективно ако се хванеш – 2.40 без ДДС .

 13. Здравей Рая,

  Страхотна статия – много подходяща за “сезона на игрите и даренията”, както аз наричам шеговито декември.

  И аз имах наскоро подобна история. Писаха ми смс за печалба от участие в томбола на Кауфланд. Трябваше да напиша смс за да потвърдя координатите за връзка. Аз се замислих – не съм пазарувал поне 2 месеца там, пък лични данни никога не съм им давал и реших да проверя работата.

  Обадих се на 123 (към глобул съм) и директно попитах – предлагат ми промоция на този и този номер (за съжаление не го помня), каква е цената която бих платил ако пратя смс съгласно моя тарифен план. На операторката явно веднага стана ясно, че е някоя схема и аз не съм се вързал (т.е. не са могли да си прилапат и те печалбата) ама след 20 минути ровене из компютъра си ми каза, че 1 смс към него номер струваше 8 лв. без ДДС.

  Така, съдейки от собствения си опит с подобни игри на късмета, където те карат да пратиш поне 6-7 смс-а с отговори на безсмислени въпроси – сметката ми можеше за 10 минути да надхвърли 50-60 лв. Лимита на разговорите не е спасение, тъй като блокира номера едва след часове или дни, когато може и стотици левове да станат.

  Честно казано не знам как да предпазя други хора от измамниците, които са се гаврили с мен и моите пари, но съветвам при такива случаи да постъпвате като мен и първо да проверявате на оператор – каква е тарифата за разговор към съответния номер. Те не биха признали, дори и да са част от такава схема (което реално винаги е така, тъй като правят страхотни печалби от многото разговори), но нямат никакво основание да откажат справка за цената на изходящото обаждане. Така, ако имаме разминаване в информацията – можем да се предпазим. А ако има официално обявена различна информация можем и да ги съдим тези измамници.

  Fenix_rises

 14. Ясно е, че мобилните оператори са неволни ( надявам се ) съучастници. Най-малкото, яко лапат от всички тези шашми.

 15. @Дени – входящ разговор от 145 е за твоя сметка по 2.40/минута?!!

  @Феникс – 8лв за смс?!!

  Ужас!

  @Свилен – има си начин да се направи без никой да пострада. Примерно подаваш сигнал, спират го, после проверяват доказателствата но ако се окаже че си дал фалшив сигнал – една мега солена глоба.

  А иначе като сме много либерални е такива неща се получават.

  @Боян – ами поне от “легалните” шашми с по 2.40/минута и 8лв за смс със сигурност яко лапат.

 16. На мен ми се обади някой със стандартните:”здравей, аз съм … имаш уникалния шанс ….” и после разговорът се прехвърли към някаква автоматична система, гласът беше вече друг, обяви, че с всеки отговор на даден въпрос имам шанс за незнам си каква печалба(от типа: за а) натиснете 1, за б) – 2 и т.н.) и между многото думи чух, че всеки отговор се таксува по 2.40. Понеже и с смс-и ме спамят и там знам със сигурност, че е 2.40 смс-а, реших, че се набутваш само ако се вържеш да отговаряш по някакъв начин на оператора. Но вчера един таксиметров шофьор ми се оплака, че след 3-тия въпрос се е отказал и затворил, а после открил, че има сметка над 100 лв. Та всъщност не знам колко на минута точно се таксува, може би има различни варианти, които се прилагат.

 17. Тцтцтц. Добре че по принцип съм свикнала на всякакви абсурди и трудно се ядосвам за неща, дето не зависят от мен.

 18. Ами, за съжаление после се оказа, че са ми таксували два смс-а и в сметката пишеше 16 лв услуги с допълнителна стойност.

 19. Рая що за простотия – да го спрат. Това са някакви идиотски методи дето единицата човек не е важна. Ти просто си гледаш от твоята камбанария. Тебе и да спрат телефона – голям праз. Има хора за които телефона е важен. Примерно ако имаш бизнес свързан със срокове. Падала ми е батерията и примерно тогава е ужас. Не можеш да се допиташ до хора от които зависи нещо, не можеш да поръчаш друго в срок и губиш пари. Едно спиране на някой може да коства и хиляди левове. Недай си боже ако път ти трябва да се обадиш за нещо животоспасяващо? А? Помисли ли за това, пак показваш 2D мислене :).

 20. Е нали ти казах какъв е начина. Може също да се блокират изходящите без спешните. Подробности.

  Освен това: тея с многото пари само 1 телефон ли имат? А нямат ли пари да си вземат втори за 30лв? А нямат ли служебни? А няма ли покрай тях други хора с активни телефони?

  И като говорим за 2D мислене, ти помисли ли за хорицата дето покрай тези измами губят понякога всичките си пари?

  А от трета страна е всъщност напълно безпредметно да го дъвчем това, понеже и двамата знаем, че нищо няма да се промени :)

 21. Да каза как да стане: подава се сигнал – спират телефона на човека. А, ти помисли ли, че това може да го направи някой нарочно? Или може да се използва точно да направят някой уязвим от зложелатели, че да не може тоя човек да се обади за помощ примерно?

  Има хора с бизнеси, които мразят да ходят със 1000 телефона, и да ти кажа това с 5те телефона съм го забелязал по-скоро от хора, които си правят по-добре сметката – един на мтел, един на глобул, един на вивател с прими или мин.тарифи и ходят с по 1000 телефона. А дали има други хора наоколо, ами аз съм изпадал в състояние, когато няма други хора или няма как да мръдна примерно.

  За хората, които губят всичките си пари – наистина съжалявам, но по твоята логика дай сега да спрем телефоните щото стават измами…Или да затворим казината…или и аз не знам кво. Начина да се спре това е чрез закони и як контрол на кой се дават тия телефонни номера и смс услуги а не чрез това да се спират телефони на граждани по сигнали, не е ли така? Просто начина да се справиш с нещо е от корена , а не да гониш гаргите по клоните.

 22. Да бе, помислила съм, даже описах и начина с който според мен може да стане, върни се назад ще видиш. Но както казах все тая, нищо няма да се промени.

 23. Доста интересна случка :)
  От целият този сценарии и подобни такива може да се търси печалбата в повече от едно направление за измамниците:
  1 – Печалба от импулсен телефон, чрез подставено лице, като се пропуска на ” печелившия ” да му се разясни колко ще му струва услугата била тя СМС или обаждане (по закон задължително е да се упоменава!)
  2 – Зареждане на ваучер на трето лице
  3 – Кражба на лични данни, което ме подсеща, че от някакъв номер ме тормозеха да си изпратя ЕГН за да спечеля някаква сума :Д :Д :Д В българското законодателство никои няма право да разполага с личните ти данни без изрично да е упълномощен от теб със съответната декларация за това и за съответната определена цел!!!

  Рая, относно това, че винаги те питат когато ти звънят от разни институции за имената ти и други подобни лични данни, то са задължени да го правят (след като са те предупредили, че разговора се записва), с цел идентифициране на клиента ;)

 24. @Ванков – добре дошъл в коментарите :)

  Аз не се оплаквам, че като звъня на оператор ме питат за името ми и номера. Просто исках да кажа, че поради тази причина в случая с измамата не се усетих навреме.

  В случая с ваучерите те печелят или от продажбата на минутите после, или – според мен по-вероятно – от това че си зареждат телефоните и после звънят за другите си видове измами, с които искат солидни суми на хората.

 25. Доста банално, да ти кажа ли веднъж завинаги как да си решищ проблемите?

  Мини в бизнес група, не се занимавай с ваучери и частни лични единични карти на сметка. Там винаги лъжат. Винаги има 2 бази с данни едни на бизнес и едни на частни клиенти…нужно ли е да говоря повече. Самите оператори продават тези номера на такива ..схеми и самите оператори имат схема за надписване, прекъсване и др. на тези частни клиенти схеми…

  Като бизнес клиент нямаш нито 1 смс от такива игри, схеми, и томболи – факт.
  2- винаги сметката е до стотинка без надписване.
  3- някой друг е като основен абонат на групата и никъде не фигурираш като име адрес прочие.

  Има схеми много, още от момента в който трябва да звъннеш е трябвало да си се усетила. В случая си се сетила в последствие от разговора, и като си се спряла и не си купила ваучер те прави герой. Браво…невероятно. Загуби и нашето и твоето време с тази статия…сега напиши нещо наистина интересно…

  Това няма да е нито първата нито последната телефонна измама. Въобще защо отговаряш на скрит номер, майка ти ще те търси от районното ли ? Любопитството убило котката…

  да ти кажа ли каква е истинската игра – купуват се ваучери за минути а през интернет се продават на чужденци в българия на тройна цена през скайп акаунти. Не си ли попадала на обяви – изкупувам безплатни минути за глобул и подобни…ех рая рая…. сега напиши статия за коледен кейк и съвсем сайта ти за инвестиции и финанси да отиде по дяволите….язък. Мислиш ли че хора с инвестиции капитали, познати адвокати и прочие, ще имат такъв род проблеми? Сподели на баба си ок, ама… хората правят пари от това ти се оплакваш, мога да ти дам 10 печеливши схеми веднага от смс игри и минути към оператори, това че не си ги чувала…. вместо да си впрегнеш мозъка в такива печеливши “игри” ти се възмущаваш от тях… Дерзай и успех

 26. Косбо,
  излишно си остър приятелю жарки:)
  1. В бизнес група можеш да се включиш ако си бизнес абонат ( или някой твой познат е такъв ), тоест не всеки може да го направи.
  2. Винаги е добре да се обръща внимание на такива “печеливши игри” – Интересно, ако някой измами баба ти по подобен начин и й прибере пенсията, дали ще му се възхитиш на изобретателноста?
  3. Блогът на Рая е основно за ЛИЧНИ финанси и допълнителен доход и съм убеден, че повечето й читатели са хора, които нямат познати адвокати бизнес експерти и т.н.
  Тази статия е 90% за тях. И 10% процента за хора като теб, които да използват случая да се изкажат снизходително.

 27. Здравей Рая, отдавна не съм писал:) Сега работя за един от тези оператори, ама няма да кажа за кой:) И за да съм по темата: Леля ми се опитаха да я измамят, когато майка ми беше в Германия. Обадили и са се и са и казали, че майка ми е блъсната от кола и след малко ще дойде при нея един мъж, да му даде няколко хиляди лева, за да може да ги прати по банка експресно, за да положат грижи. Добре, че ми се обади и аз я успокоих.

 28. Мдаа, ами включвай се по-често :)

  Имали сте късмет, че сте се свързали едни с други. Има хора, дето точно като им се обадят по някаква причина не могат да се свържат с “катастрофиралия” и парите си заминават. А за ужаса в тея моменти не ми се мисли.

 29. България наистина е страната на неограничените възможности за всякакви измамници. Имах горчив опит с мой близък, който се беше вързал на телефонни измамници. По стечение на обстоятелствата измамниците бяха хванати, като моя приятелка давала зор на полицаите да се размърдат. Дадохме показания, и дори живеехме с надеждата, че справедливостта все пак съществува. Измамникът представи медицинско свидетелство, че заеква и не може да говори нормално. Прокурорът върна делото, защото един път сме били казали че е с оранжева тениска, втория път сме били казали, че е с жълто-оранжева тениска. Така че, отваряйте си очите и ушите, и при най-малкото съмнение отказвайте примамливи оферти. Защото впоследствие само ще си губите времето по институциите.

 30. На мен ми звънна един мъж преди дни и ми казаха“Вашият телефонен номер е попаднал в томбола на магазини технополис и печелите плазмен телевизор“
  .Измамникът,като разбра по гласа ми че съм непълнолетен ме пита дали има някой до мен.После ми
  продиктува някакъв номер започващ с 08 и каза,че е желателно да се обадя веднага.Дядо ми ми каза,че това са тел. измамници и да не се обаждам.
  Преди броени минути ми се обади същият мъж и каза същото,обаче към плазмата имаше и “парична награда“!Аз затворих.
  Ето номера,от който ми звъняха – 359892358687

 31. 4 години по-късно продължава. Аз “спечелих” 2000 лева и плазмен телевизор срещу скромната сума от 50 левов ваучер.

  Телефона от който ми звъняха 0885646267

 32. @Владо
  За съжаление те телефоните си ги сменят като носни кърпички – не можеш да им хванеш края…

Leave a Comment